^^
СТВОРЮЄМО САЙТИ НА ЗАМОВЛЕННЯ
ДЛЯ ЮРИДИЧНИХ ТА ФІЗИЧНИХ ОСІБ
Випадковий блок новин
Хронологія змін
Наші координати
Зворотній зв'язок
Інформаційно-освітній сайт (Категорія: Персональні сайти)
Гарного Вам настрою і позитивних емоцій. Любові, Віри і Надії! Щасливого 2019 року
Для перегляду всіх матеріалів і скачування файлів зареєструйтеся на сайті. Відвідайте форум та пограйте on-line ігри. Чекаємо відгуків у гостьовій книзі.(Інформація і технології, освіта, караоке, поезія, фізика, еротика.) Зареєстрованим-повний доступ!!! Розкажіть про наш сайт вашим друзям. Подайте своє оголошення. Приємного відпочинку.
Україна
• Я люблю життя, бо ще стільки багато невідомого. (Ентоні Хопкінс)
• Людині без моралі красти дуже легко, бо диявол керує її думками.
Cторінка матеріалу «Терміни зберігання харчових продуктів» з категорії 7 «Суспільство і ми»

Терміни зберігання харчових продуктів

Зберігаючи продукти та готові страви, слід пам'ятати, що мікроорганізми найкраще розвиваються та розмножуються в теплі при температурі від 20 до 40°С. На холоді вони не гинуть, але при температурі нижче О°С припиняють життєву діяльність.

Pозділ: •Суспільство і ми• Опубліковано: 11.10.2018
Оцінка(0) Переглядів: 175

Терміни зберігання сала в домашніх умовах

Термін зберігання свіжого сала становить до 3-5 днів в холодильнику і до 3-4 місяців в морозилці. Термін зберігання солоного сала становить до 3х місяців в холодильнику і до 1 року в морозилці. Термін зберігання копченого сала становить до 2х місяців в холодильнику і до 1 року в морозилці (заморожують його рідко, частіше тримають у холодильнику). Термін зберігання вареного сала становить до 3х місяців в холодильнику. Термін зберігання смальцю (витопленого сала) в холодильнику від 1 до 2х років.

Терміни зберігання яловичини і свинини.

Максимальний термін зберігання cвинини і яловичини залежить від температури: при t +5 – +7 – не більше 12 годин; при t 0 – +7 – до 24 годин; при t -3 – 0 – до двох діб. Порада: великий шматок парного м’яса зберігається набагато краще і довше, тому не рекомендується попередньо розрізати його на порційні частини. Свинина і яловичина в морозилці В умовах морозилки свинину і яловичину можна зберігати до року, важливо лише враховувати температуру в камері: при t від – 10 до -8°C – близько 3-4 місяців; при t від -18 до -10°C – до 4-8 місяців; при t від -24 до -18°C – до 10-12 місяців.

Морозильна камера. Зберігання

Температура морозильної камери становить −18°C. У таких умовах будь-яке свіже м’ясо, може зберігатися рік, риба та морепродукти — півроку, ковбаса та піца — до двох місяців. М’ясні тушки слід зберігати випатраними, а нутрощі помістити окремо, оскільки вони псуються швидше. Кролики, зайці, качки, гуси можуть лежати замороженими до півроку, індичка, курка та дика птиця — до дев’яти місяців.
Напівфабрикати можна вживати протягом 2–3 місяців після заморожування (лівер, сосиски, фарш). Терміни зберігання відбивних та біфштексів залежать від типу м’яса: найменше зберігається телятина — вісім місяців, найдовше — яловичина (до 10 місяців). Готові м’ясні та рибні страви не втрачають своїх якостей 3–4 місяці після заморожування, якщо йдеться про домашнє виробництво. Промислові продукти харчування зберігаються довше: м’ясні — до року, рибні — до дев’яти місяців.
Невелика свіжа риба пролежить у морозилці без втрати якості 2–3 місяці, а більша або приготована — до півроку. Креветок, раків, крабів спочатку відварюють, після чого їх можна заморозити на 2–3 місяці.
З молочної продукції можна заморожувати лише сир. В інших виробах під час заморожування порушується структура, і вони втрачають кулінарні властивості.
Ягоди, овочі, гриби рекомендується заморожувати не пізніше двох годин після приготування або збирання. Овочі спочатку миють, чистять, іноді бланшують або опускають у підсолений окріп. Після того як вони стечуть і підсохнуть, овочі упаковують і складають у морозильну камеру. Термін їх придатності становить не більше 7 місяців, але деякі можуть залишатися замороженими до року.
Фрукти перед заморожуванням дрібно нарізають, а ягоди пересипають цукром, щоб вони не злиплися. Крім того, з них готують пюре, яке теж може зберігатися замороженим 10–12 місяців.

Холодильник. Зберігання

Температурний режим зберігання продуктів в основній частині холодильника зазвичай становить +5°С, але цей показник регулюється залежно від температури приміщення. Чим вона вища, тим на більш високі показники виставляється термостат, щоб компенсувати різницю температур і зняти навантаження з холодильника. Далі наведемо терміни та умови зберігання продуктів при середній температурі.
Сире м’ясо можна тримати в холодильнику в належній упаковці не більше п’яти днів, приготоване — 3–5 днів. Свіжа птиця втрачає свої властивості вже через два дні. Упаковані сосиски та сардельки можуть залишатися охолодженими до двох тижнів, відкритими — не більше одного.
Сиру рибу і морепродукти не тримають у холодильнику більше двох днів. Гриби можуть залишатися охолодженими до п’яти діб. Їх бажано обгорнути папером, а потім поліетиленом.
Норми зберігання продуктів молочних обмежуються тижнем, але деякі види твердих сирів можна зберігати до двох тижнів.
Сирі яйця зберігаються 4–5 тижнів, а зварені круто — не більше одного.
Зелень і салатні листи залишаться свіжими протягом чотирьох діб, якщо їх зберігати сухими в закритому пластиковому пакеті. Салати розкладають у герметичні контейнери, які ставлять у холодильник не більше ніж на три доби.
Для фруктів у холодильнику передбачене своє відділення. Там вони зберігають свої корисні властивості до чотирьох днів. Виноград, гарбуз, шпинат, селера, салат качанний будуть свіжими 10–14 днів.
Для десертів термін придатності чотири дні, але, якщо вони містять заварний крем, сметану тощо, він скорочується до 1–2 діб.
Залишки готової їжі, гастрономію зберігають охолодженими не більше п’яти діб.
Зазначені терміни стосуються тих випадків, коли продукти зберігаються у спецупаковках чи контейнерах. Зберігання їх у відкритому вигляді скорочує термін придатності.

Кімнатна температура. Зберігання

Не завжди є змога одразу покласти їстівні запаси в холодильник або підготувати до заморожування. Скільки ж часу їх можна тримати при кімнатній температурі, не побоюючись втрати якості та корисних властивостей?
Найшвидше псується м’ясо та риба — при кімнатній температурі їх тримають не більше кількох годин. Стільки ж зберігаються без холодильника молочні вироби, після чого вони починають скисати та псуватися.
Зелень, свіжі пряні трави, салати без спеціальних умов утримання зберігають свої властивості до доби. Фрукти та ягоди зберігають при кімнатній температурі, якщо вони неспілі. Стиглі ягоди через два дні починають в’янути та псуватися, виноград протримається не більше п’яти днів. Тропічні плоди, навпаки, не люблять холоду. Їх зберігають при кімнатній температурі в сухому місці, обгорнутими кількома шарами паперу.

Перелік продуктів, що швидко псуються

Швидкопсувні продукти слід зберігати лише в холодильних камерах. Терміни їх зберігання—від 6 до 72 год при температурі не вище від 6 °С. Наслідки їх вживання після граничного терміну або за неналежних умов зберігання можуть бути сумними. Такі продукти ділять на швидкопсувні й особливо швидкопсувні. Перші можна зберігати від трьох діб до місяця, другі — не більше 36 годин. Однак і ті, й інші потребують температурного режиму не вище +6 °С.

Перелік продуктів і умови їх зберігання.

Найменування продуктуЧас зберіганняТемпература (°С)
Необроблені молочні продуктидо 36 годин (збільшується у вакуумній упаковці)+6
Охолоджена рибадо 24 годинвід 0 до −2
М’ясна продукція48 годинвід 0 до −2
Заправлені салати12 годин+6
Тістечка36 годин+6
Торти72 години+6
Сири5 діб (збільшується у вакуумній упаковці)+6
Пряжене молоко5 діб+6
Термічно оброблений сир5 діб+6
Молочні суміші (герметична тара)10 діб+6
Варені ковбаси (герметична упаковка)10 діб+6

Наші рецепти: Кулінарні секрети

Оцінити цей матеріал: 
Коментарів поки немає (0)


На сайті мало коментарів, тому просимо брати активнішу участь в обговоренні.

Максимум переглядів: Статті●СОЛОНЕ ТІСТО. ЛІПЛЕННЯ. (7833)●●Календар дат та подій (6960)●●Короткий астрономічний календар на 2019-2020 рікк (5483)●●Ігри на роздягання. (4092)●●Як зробити сайт популярним? (3497)●●Шукаю роботу (3180)●●Цікаві сайти та корисні посилання (2964)●●Прошивка тв-тюнера. BISS ключі. (2836)●●МОВНІ ЗАГАДКИ (2584)●●Список безкоштовних конструкторів сайтів. Зробити сайт безкоштовно (2558)● Матеріали●Математичні головоломки (5007)● Публікації●Календар знаменних та пам'ятних дат в 2019-2020 році (15877)●●Українські обереги (легенди) (5828)●●Пояс Койпера і Хмара Оорта (5529)●●ОПОРНИЙ КОНСПЕКТ ЛЕКЦІЙ з МАЛЮВАННЯ (4998)●●Періодична система хімічних елементів Д.І.Менделєєва (3280)● Сторінки●Навігаційна сторінка (127832)●●Головна (108769)●●ХРИСТОС ВОСКРЕС (8338)●●Гороскопи (3156)●●Логічні ігри (2879)●●Тести iq (2857)●●Стрілялки (2807)●●З Новим Роком (2731)●●Фізика і інформатика (2702)●●Тести iq (продовження) (2643)●●Різдво Христове (2587)●●Еротичні ігри (2583)●

Зіграйте ПАЗЛ 15



Життя кожної людини – це шлях до самої себе

Надіємось на кращий 2019 рік.
Вітаємо всіх відвідувачів сайту і

бажаємо мирного неба та гарного відпочинку.
(Адміністрація сайту)

НАШ САЙТ БЕЗ РЕКЛАМИ!!! 

Слухайте! Ніби в чарівному сні,
В школі сьогодні сіяють вогні.
Музика тут вже лунає і сміх,
Вечір у школі, вечір для всіх. 

• Щоб отримати з апельсина або лимона більше соку, покатайте їх по столу перш ніж розрізати
• Щоб видалити неприємний запах з спортивного взуття, насипте в них трохи соди і залиште на день
Підтримайте нас, розмістивши нашу кнопку в себе на сайті. Код:
Жарти, анекдоти, висловлювання

Які галузі знань вам подобаються? (Можна вибрати кілька пунктів)



 Результати
Відповідей: 40 ♥ Коментарів: 0 Інші опитування

ПОКАЗАТИ РЕЗУЛЬТАТИ ПОКАЗАТИ РЕЗУЛЬТАТИ

Радіо FM online
Місяць сьогодні

Місяць сьогодні

ІНФОРМЕРИ

Зіграйте ПАЗЛ 15

Опитування
Вам подобається наш сайт?
 Результати
Відповідей: 29
Коментарів: 0
Календар
Дата:
Новини сайту
Несвічівськa ЗОШ Відео.
Випускниця Несвічівської ЗОШ Муха Юлія - чемпіонка Європи 2016 та 2017 року з армреслінгу серед юніорів!!! Відео. ...
 25.05.2017 / 16:51
Останні новини
ЛУЦЬК УНІВЕРСИТЕТ Факультет інформаційних систем, фізики та математики. Рік заснування: 2015. Історично факультет заснований у 1
 01.09.2016 / 19:22
Нове на сайті
За 2020 рік і кінець 2019р. наповнення с
 27.10.2015 / 14:49
Сторінкa JavaScript
Сучасні веб-сайти все більше стають схожими на додатки, які за функціональністю не поступаються самостійним додаткам. Хочете, щоб і Ваш сайт крім гарного оформлення мав інтерактивність та функціональність повноцінного
 07.08.2015 / 15:00
Всі новини
Статті
Інтернет телебачення
Cтворити сайт, блог або просто висловити свою думку на форумі або під статтею стало справою лічених хвилин (секунд). Глобальна мережа справжній «острівець свободи», «найдемократичніший ЗМІ» і «комунікатор майбу
 20.01.2019 / 15:48
Цікаві досліди на уроках фізики
Дана сторінка розповість вам про цікаві фізичні досліди. Буде корисною для учнів і вчителів фізики.
 12.12.2018 / 15:07
Штучні продукти харчування. Харчова індустрія майбутнього
Чисельність людства зростає з кожним роком. До середини поточного сторіччя нас б
 08.11.2018 / 16:27
Яке майбутнє на нас чекає? Версії розвитку людства від провідних футурологів і науковців.
Прогнози Стівена Хокінга, Рея Курцвейла, Мітіо Каку та Патріка Такера: у майбутньому люди адаптуватимуться під гаджети, власні а ...
 11.09.2018 / 10:23
Реноме Української мови
Очевидно, досі прослідковується рядок з радянського гімну "на веки сплотила великая Русь" або інформаційні колонії Росії. Чи повинні українці миритися з другорядністю української мови в своїй державі? Чи не логічно, що Росі
 24.08.2018 / 20:07
Всі cтатті
Публікації
Супервулкан Єллоустон
Єллоустонська кальдера — вулканічна кальдера в Єллоустоунському національному парку в США. Розташована на північному заході штату Вайомінг. Розмір кальдери — 55 км на 72
 13.04.2019 / 00:06
Мінерали. Їх види та властивості
Мінерал — природна тверда речовина, що утворилась внаслідок прояву геологічних процесів в земній корі чи інших космічних тілах. З 1958 факт відкриття нового мінералу та його назву затверджує Комісія з питань нових мінералів і їхніх назв
 07.04.2019 / 17:02
З матеріалів Антіна Мухарського
Антін Дмитрович Мухарський, також відомий під сценічним ім'ям Орест Лютий — український письменник, актор, телеведучий, галерист. Засновник мистецької платформи «Український культурний фронт». Сценічне ім'я: Професор антропології Орест
 27.03.2019 / 15:10
Троянці. Малі тіла Сонячної системи
Троянці. Малі т
 13.03.2019 / 09:28
Астрономічні відкриття пошуки знахідки
Історія астрономії Історія астроно́мії — історія становлення та розвитку астрономічної науки, процес пізнання законів руху, властивостей і розвитку астрономічних об'єктів. Є однією з найдавніших природничих наук. Невідомо, де і коли зародилась астрономія
 12.03.2019 / 22:37
Всі публікації
Хто на сайті
Адміністратори: 0
Зареєстровані: 0
Гості: 5
Всього: 5
Список користувачів

Переглядів:
Ваш IP: 54.163.20.123
Підтримайте проект фінансово, перевівши кошти на рахунок 5168757373477324
Популярні на сайті SWF

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

ТУТ МОЖЕ БУТИ ВАША РЕКЛАМА!

ТУТ МОЖЕ БУТИ ВАША РЕКЛАМА!

Статистика1 Статистика2

Ви користуєтесь броузером ||
При передруці та використанні матеріалів САЙТУ на інших ресурсах та публічному представленні, обов'язкове відкрите гіперпосилання на наш сайт (першоджерело) та дозвіл адміністрації.
Сайт працює на UACMS
Eл. почта: vlad1965vlad@ukr.net
Всі права захищені
Несвіч-Городище2-Посада
uacms 2008-2019
Сторінка згенерована за 0,1152 с. Шаблонізатор: 0,0019 с. Інiціалізація ядра: 0,0102 с. Пам'ять: 10,00Мб./128M. БД: 19 запитів за 0,0109 с. ( PHP: 91% БД: 9% )
К-сть відвідувачів по країнах
Україна Google:18.05-12:44 Yahoo: Msn: Yandex:17.05-13:13 Rambler: Aport: Mail.Ru:
Персональний сайт Куриляка Владислава Едуардовича

Д
О
П
О
М
О
Г
А