|| Онлайн-ігри || Онлайн калькулятори || Web-інструменти ||
Дата і час Випадковий блок новин
Наші координати
Світова статистика online

Перше блюдо – ситне, але в той же час, як правило, легке. Воно швидше засвоюється, добре зігріває і сприяє поліпшенню травлення. У порівнянні з тушенням або смаженням, варіння овочів, грибів, м’яса та птиці в супі зберігає набагато більше корисних речовин. Крім того, супи зазвичай менш калорійні, ніж повноцінні другі страви, але при цьому не поступаються їм за кількістю поживних речовин. У холодну пору року супи особливо актуальні. Вони швидко зігрівають, покращують обмін речовин, дають необхідні організму тепло і енергію. Влітку і в сезон збору врожаю супи дозволяють нам використовувати дари природи з максимальною користю для себе. Наприклад, ароматний борщ на м’ясному бульйоні може містити до 7-8 додаткових овочевих інгредієнтів.

10 рецептів приготування супу

1. Ароматний суп з копченою куркою і плавленим сирком

  • копчене стегенце – 300 гр
  • плавлений сир – 3 стол. ложки
  • картопля – 3 шт
  • морква – 1 шт
  • ріпчаста цибуля – 1 шт
  • зелень кропу – для подачі
  • сіль і спеції – за смаком
  • рослинне масло – для смаження

Рецепт приготування

  1. Зварити стегенце, вийняти з бульйону розібрати на волокна і перекласти назад в бульйон;
  2. Далі додати нарізану кубиками картоплю і дрібно нарізану моркву (або натерти на тертці);
  3. Ріпчасту цибулю обсмажити до золотистого кольору і додати в суп;
  4. Слідом плавлений сир;
  5. Варити на маленькому вогні хвилин 15 – 20 і більше до готовності і повного розчинення сиру;
  6. При подачі посипати дрібно нарізаним кропом або іншою красивою зеленню.
    Смачного!

2. Гороховий суп з мисливськими ковбасками і сиром.

  • Горох – 1 стакан
  • Картопля – 3 шт
  • Морква – 1 шт
  • Ріпчасту цибулю – 1 шт
  • Ковбаски мисливські – 5 шт
  • Плавлений сир – 1 шт (або 2 стол ложки)
  • Зелень – за бажанням
  • Сіль і спеції – за смаком
  • Рослинна олія – ​​для смаження
  • Розрахунок на – 3 літри.

Рецепт приготування

  1. Горох замочити на 2 години або на ніч;
  2. У киплячу підсолену воду висипати горох, варити хвилин 30 постійно знімаючи піну, додати картоплю;
  3. Зробити зажарку: Ріпчасту цибулю дрібно нарізати, моркву натерти на тертці (або дрібно нарізати) обсмажити майже до готовності, додати нарізані кружальцями ковбаски;
  4. Додати зажарку до гороху з картоплею і плавлений сир і варити до повного розплавлення сиру, при подачі посипати зеленню.

Смачного!

3. Гороховий суп з куркою і грибами.

  • Куряче філе – 300 гр
  • Гриби – 150 гр (у мене печериці)
  • Горох – 0,5 склянки (заздалегідь замоченою у воді на ніч)
  • Картопля – 2 шт
  • Морква – 1 шт
  • Ріпчасту цибулю – 1 шт
  • Гірчиця – 1 чайна ложка
  • Куркума – на кінчику чайної ложки (за бажанням, для більш жовтого кольору)
  • Рослинна олія – ​​для смаження
  • Сіль і спеції – за смаком
  • Зелень – для подачі

Рецепт приготування

  1. Горох разом з курячими грудками відправити вариться в підсолену киплячу воду хвилин на 30 і більше;
  2. Грудку нарізати на невеликі шматочки;
  3. Картоплю нарізати кубиками і перекласти в бульйон до гороху з курячими грудками і варити хвилин 15 і більше;
  4. Зробити зажарку;
  5. Моркву натерти на тертці (або нарізати маленькими шматочками) ріпчасту цибулю нарізати маленькими кубиками;
  6. Обсмажити овочі до рум’янцю, додати гриби і гірчицю і тушкувати на маленькому вогні хвилин 5;
  7. Перекласти готову зажарку в бульйон разом з куркумою, сіллю і перцем;
  8. Варити суп ще хвилин 10, вимкнути і дати супу настоятися;
  9. При подачі посипати свіжою зеленню.

Смачного!!

4. «Харчо» з куркою.

  • Куряча грудка – 300 гр
  • Морква – 1 шт
  • Ріпчасту цибулю – 1 шт
  • Рис – 100 гр
  • Часник – 3 зубчики
  • Томатна паста – 2 стол. ложки
  • Сіль і спеції – за смаком
  • Зелень – невеликий пучок
  • Олія – ​​для смаження
  • Розрахунок – на 3 літри.

Рецепт приготування

  1. Курячі грудки нарізати на шматочки;
  2. Рис відварити разом з курячими грудками в підсоленій воді;
  3. Моркву натерти на крупній тертці (або порізати кружальцями);
  4. Ріпчасту цибулю нарізати маленькими кубиками;
  5. Моркву і ріпчасту цибулю обсмажити, додати томатну пасту, подрібнений часник, дрібно нарізану зелень і трохи потушити;
  6. Додати зажарку в суп з сіллю і спеціями;
  7. Як суп закипить його вимкнути і дати супу настоятися хвилин 10;
  8. При подачі посипати суп зеленню.

Смачного!!!

5. Томатний суп з м’ясними фрикадельками і нутом.

  • Фарш з яловичини – 400 гр
  • Нут – 1 стакан (заздалегідь замочений у воді)
  • Картопля – 3 шт
  • Морква – 1 шт
  • Ріпчасту цибулю – 1 шт
  • Часник – 3 зубчики
  • Болгарський перець – 1 шт (невеликий)
  • Томатна паста – 2 стол ложки
  • Рослинна олія – ​​для смаження
  • Сіль і спеції – за смаком
  • Розрахунок на – 4 літри.

Рецепт приготування

  1. Зварити нут в підсоленій воді до готовності;
  2. Сформувати з фаршу невеликі фрикадельки і акуратно додати їх варитися до нуту;
  3. Зробити зажарку;
  4. Ріпчасту цибулю і моркву нарізати маленькими кубиками і обсмажити;
  5. Додати дрібно нарізаний болгарський перець і часник з томатною пастою, протушкувати під кришкою на маленькому вогні хвилин 10 (помішуючи щоб не підгоріло);
  6. Викласти зажарку до вареного нуту і фрикадельок. Додати картоплю натерту на крупній тертці, посолити, поперчити, як суп закипить тримати його на маленькому вогні хвилин 20, потім вимкнути і дати супу настоятися хвилин 10;
  7. При подачі посипати зеленню

На початок. Смачного!!

6. Солянка по-сибірськи з грибами.

  • Яловичина – 300 гр
  • Ковбаси копчені – 200 гр
  • Шинка – 200 гр
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт
  • Гриби – 200 гр (у мене лісові опеньки, заздалегідь відварені)
  • Огірки солоні – 2 шт
  • Оливки – 150 гр (без кісточок)
  • Помідори – 2 шт
  • Томатна паста – 2 стол ложки
  • Сіль і спеції – за смаком
  • Рослинна олія – ​​для смаження
  • Лимон – 1 шт
  • Розрахунок на 3-3,5 літра.

Рецепт приготування

  1. Зварити в підсоленій воді бульйон з яловичини, м’ясо вийняти нарізати на невеликі шматочки і назад перекласти в каструлю, разом з грибами та спеціями;
  2. Зробити зажарку: Ріпчасту цибулю нарізати, обсмажити до золотистого кольору, додати нарізану шинку і копчену ковбасу, обсмажити все разом хвилин 5, додати нарізані помідори без шкірки і томатну пасту, потримати все під кришкою на маленькому вогні хвилин 10;
  3. Перекласти зажарку в яловичий бульйон і додати нарізані огірки і оливки довести до кипіння, вимкнути і дати солянці настоятися хвилин 20;
  4. При подачі в кожну тарілку покласти скибочку лимона;
  5. Дуже смачно зі сметаною і подрібненою зеленню.

Смачного!!

7. Курячий суп з сирними галушками і зеленим горошком.

  • Грудка куряча – 300 гр
  • Морква – 1 шт
  • Картопля – 3 шт
  • Зелений горошок – невелика жменя (у мене свіжий)
  • Ріпчасту цибулю – 1 шт
  • Сир – 50 гр
  • Яйце – 1 шт
  • Борошно – 4 стол ложки (можна більше або менше, все залежить від борошна)
  • Сіль і спеції – за смаком
  • Рослинна олія – ​​для смаження

Рецепт приготування

  1. Зварити бульйон з курячих грудок в підсоленій воді, розібрати грудку на волокна і назад закинути в бульйон;
  2. Картоплю нарізати кубиками, перекласти варитися в бульйон
  3. Зробити зажарку;
  4. Обсмажити дрібно нарізану цибулю і нарізану моркву (або натерту на тертці);
  5. Додати зажарку в суп, сіль і спеції і варити майже до готовності
  6. Зробити сирні галушки: Сир натерти на дрібній тертці, додати яйце, перемішати і поступово додати борошно невеликими порціями, замісити так щоб злегка липло до рук і скачати в невеликі кульки;
  7. Додати галушки разом із зеленим горошком і варити ще хвилин 10, накрити кришкою і дати супу настоятися хвилин 5.

Смачного !!

8. Курячий суп з яєчними млинцями.

  • Куряча грудка – 300 гр
  • Яйця – 3 шт
  • Морква – 1 шт
  • Ріпчасту цибулю – 1 шт
  • Картопля – 2 шт
  • Сіль і спеції – за смаком
  • Рослинна олія – ​​для смаження

Рецепт приготування

  1. Зварити бульйон з курячих грудок в підсоленій воді, нарізати грудку на невеликі шматочки, перекласти її назад в бульйон;
  2. Додати в суп картоплю нарізану кубиками;
  3. Зробити зажарку;
  4. Моркву натерти на крупній тертці а цибулю нарізати маленькими кубиками, обсмажити овочі;
  5. Додати зажарку в суп і поварити хвилин 15;
  6. Яйця збити з невеликою кількістю солі і перцю;
  7. Обсмажити з двох сторін як млинці (розрахунок 3 яйця – три млинці);
  8. Яєчні млинчики злегка остудити і нарізати соломкою, додати їх до супу. Після того, як суп закипить, зняти з плити і дати настоятися хвилин 10;
  9. Посипати подрібненою зеленню і подавати до столу.

Смачного!!!

9. Фінський суп з лососем і вершками.

  • Суповий набір з лосося – 300 гр (голови, хребти, хвости)
  • Філе лосося – 300 гр
  • Картопля – 3 шт
  • Морква – 1 шт
  • Ріпчасту цибулю – 2 шт
  • Вершки нежирні – 1 стакан
  • Сіль і спеції – за смаком
  • Розрахунок – на 3 літри.

Рецепт приготування

  1. Суповий набір відправити вариться з цілою цибулиною, як закипить постійно знімати піну;
  2. Суповий набір вийняти з бульйону;
  3. Бульйон процідити, повернути на плиту, як закипить додати картоплю нарізану маленькими кубиками, дрібно нарізану цибулю і моркву;
  4. Як бульйон закипить додати нарізаний лосось, сіль і спеції;
  5. Варити хвилин 20 постійно знімаючи піну;
  6. У самому кінці варіння влити вершки, довести до кипіння, зняти з вогню і дати настоятися хвилин 20.

Смачного!!

10. Шурпа з яловичини.

Шурпа це східний, густий і дуже наваристий суп, найкраще його варити в казані, м’ясо брати на кістках, для насиченості. Суп виходить дуже смачним. Рецептів я знайшла дуже багато, але вирішила зупиниться на цьому і не пошкодувала.

  • Яловичина на кістці або м’якоть і реберця – 800 гр
  • Ріпчасту цибулю – 2 шт
  • Помідори без шкірки – 3 шт
  • Морква – 2 шт (середнього розміру)
  • Болгарський перець – 2 шт (бажано різного кольору)
  • Картопля – 6-7 шт
  • Часник – 5 зубчиків
  • Гострий перець – 1 шт
  • Томатна паста – 1 стол ложка з верхом
  • Зелень – петрушки, кінзи (за смаком)
  • Рослинна олія – ​​для смаження
  • Спеції та сіль за смаком
  • Розрахунок – на 5 літрів.

Рецепт приготування

  1. М’ясо намити, нарізати середніми шматками і відправити смажитися прямо в казан (якщо немає казана, то можна приготувати в мультиварці або окремо посмажити на сковороді) обсмажити з двох сторін на сильному вогні, додати моркву нарізану кружальцями і цибулю півкільцями, все разом протушкувати, довести овочі до м’якого стану;
  2. Додати воду і тримати близько 1 години на маленькому вогні (не забуваючи знімати піну);
  3. Тим часом, начистити картоплю і перець болгарський (гострий поки чіпати не треба);
  4. Час підійшов, треба закладати і інші овочі;
  5. Картопля, болгарський перець і помідори нарізати досить крупно і відправити до бульйону не забуваючи посолити і додати різноманітні спеції, довести до кипіння, додати томатну пасту, нарізаний часник і гострий перець цілком (не розрізаючи його);
  6. Накрити кришкою, зменшити вогонь на мінімум, щоб злегка кипіло і варити 1 годину;
  7. Після того як час минув, дуже акуратно вийняти гострий перець і посипати зеленню і варити ще хвилин 5;
  8. При подачі, хто любить по гостріше, нарізати маленькими шматочками прямо в тарілку пекучий перець (але не весь звичайно) і посипати зеленню.

На початок. Смачного!!

А який з цих рецептів ви могли б удосконалити? Розкажіть нам у коментарях!

Розміщено на UACMS

Знайшли помилку? Повідомте нас!
Оцініть cторінку:
Оцінoк немає
Ви користуєтесь броузером ||
WEB довідник - розділ сайту з cписком рецептів нашого сайту.
Сайт працює на UACMS
Сторінка онлайн довідника
Несвіч-Городище2-Посада
ІНФОРМАЦІЙНО-ОСВІТНІЙ САЙТ
К-сть відвідувачів по країнах
Відвідувачі сторінок рецептів:
» 1 - онлайн » 16 - сьогодні
» 10 - вчора » 106 - за тиждень
» 390 - в місяць » 3292 - в рік
» 3721 - всього
» рекорд: 25 (30.04.2021)
Україна Google:01.11-13:12 || Yandex:24.11-17:35 || Bing:06.11-04:27
⇧⇧