|| Онлайн-ігри || Онлайн калькулятори || Web-інструменти ||
Дата і час Випадковий блок новин
Наші координати
Світова статистика online

Базові правила засолювання оселедця

  1. Для засолювання в домашніх умовах найкраще підходить охолоджена атлантичний або тихоокеанський оселедець.
  2. Ні в якому разі не купуйте оселедець без голови і плавників. Часто їх зрізають, щоб приховати псування продукту. Краще взяти цілу рибину і при необхідності самостійно обробити.
  3. Морожену рибу не варто розморожувати в мікрохвильовці або класти в теплу воду. Розморожування повинно бути природнім: покладіть оселедець на тарілку і тримайте в холодильнику, поки не відтане.
  4. Не використовуйте для засолювання оселедця йодовану або занадто дрібну сіль. Перша спотворює смак, а з другою легко переборщити.

Як засолити оселедець в розсолі зі спеціями

Як засолити оселедець в розсолі зі спеціями

Це класичний спосіб. Ідеально підходить для засолювання цілого оселедця.

Інгредієнти

  • 2 оселедці;
  • 1 літр води;
  • 2 столові ложки солі;
  • 1 столова ложка цукру;
  • 3–4 лаврових листки;
  • чорний перець горошком, перець запашний і гвоздика - за смаком.

Приготування

У риби видаліть зябра: вони можуть надати маринаду гіркоту. Потрошити і чистити оселедець не обов'язково. Можна просто промити і просушити паперовими рушниками.

Закип'ятіть воду. Додайте сіль, цукор і спеції. Дайте покипіти 3-4 хвилини. Зніміть з вогню і дайте охолонути.

Візьміть пластиковий контейнер або емальовану каструлю з кришкою. Покладіть туди оселедець і залийте остившим розсолом. Якщо розсіл в повному обсязі покриває рибу, використовуйте гніт. Інакше доведеться час від часу перевертати оселедець.

Дайте постояти 3 години при кімнатній температурі, потім поставте в холодильник. Через 48 годин можна пробувати.

Як засолити оселедець сухим способом

Як засолити оселедець сухим способом

Ще один спосіб посолити оселедець цілим, але без води.

Інгредієнти

  • 1 оселедець;
  • 1 столова ложка солі;
  • 1 чайна ложка цукру;
  • Пів чайної ложки чорного меленого перцю.

Приготування

Рибу потрібно промити. При бажанні відріжте голову і видаліть нутрощі.

Змішайте сіль, цукор і перець. Натріть сумішшю рибину і загорніть її в харчову плівку або герметично упакуйте в поліетиленовий пакет. Покладіть на тарілку і зберігайте в холодильнику дві доби.

Як засолити оселедець з гірчицею

Як засолити оселедець з гірчицею

Ще один спосіб засолювання цілого оселедця. Гірчиця надає рибі не тільки особливий смак, але і робить її твердою і пружною.

Інгредієнти

  • 2 оселедці;
  • 1 літр води;
  • 3 столові ложки солі;
  • 2 столові ложки цукру;
  • 1 столова ложка сухо\ гірчиці;
  • 5 лаврових листків;
  • 10 горошин чорного перцю.

Приготування

Промийте рибу. Іноді оселедець витримують 30-40 хвилин в холодній воді, щоб він був соковитіший. Якщо залишаєте рибі голову, не забудьте видалити зябра.

Приготуйте розсіл: в киплячу воду вкиньте сіль, цукор, лавровий лист і чорний перець горошком. Через 3 хвилини зніміть з вогню і остудіть.

Остившим розсолом залийте оселедець. Посипте гірчицею, поставте під гніт і потримайте 2-3 години при кімнатній температурі. Потім сховайте в холодильник ще на дві доби.

Як засолити шматочки оселедця в олії

Як засолити шматочки оселедця в олії

Для цього способу оселедець потрібно порізати на шматочки товщиною 2-3 сантиметри.

Інгредієнти

  • 1 оселедець;
  • 1 велика цибулина;
  • 6 столових ложок рослинного масла;
  • 3 столові ложки солі.

Приготування

Очищений оселедець поріжте на шматки, а цибулю - півкільцями. У скляну банку або прозорий пластиковий контейнер шарами викладіть рибу і цибулю. Кожен шар посипте сіллю.

В кінці залийте все рослинним маслом без запаху. Закрийте банку кришкою. Потримайте оселедець в холодильнику 1,5-2 дні.

Як засолити оселедець з оцтом і цибулею

Як засолити оселедець з оцтом і цибулею

За цим рецептом оселедець виходить як пресерви. Тому краще відразу позбутися потрухів і плавників і розрізати рибу на тонкі шматочки.

Інгредієнти

  • 1 оселедець;
  • 1 цибулина;
  • 700 мл води;
  • 3 столові ложки солі;
  • 2 столові ложки рослинного масла;
  • 1 столова ложка 9-процентного оцту;
  • 2 лаврових листки;
  • 8 горошин чорного перцю.

Приготування

Розведіть сіль в 500 мл води. Покладіть в соляний розчин підготовлену рибу і залиште на годину-півтори.

Злийте воду і перекладіть оселедець упереміш з цибулею і спеціями в посуд, де риба буде маринуватися. Розведіть оцет в склянці води і залийте ним оселедець. Потім додайте рослинне масло.

Закрийте ємність кришкою і приберіть в холодильник. Через добу можна знімати пробу.

Як засолити оселедець з лимоном

Як засолити оселедець з лимоном

Цим способом краще солити ціле або нарізане шматочками філе. Оселедець виходить ніжним і дуже ароматним.

Інгредієнти

  • 1 оселедець;
  • 1 лимон;
  • 2 столові ложки солі;
  • 1 столова ложка цукру;
  • 5 лаврових листків;
  • 15 горошин запашного перцю.

Приготування

Помийте і наріжте тонкими кружечками лимон. Обробіть і поріжте оселедець.

В скляну банку або пластиковий контейнер шарами викладіть рибу і лимон, пересипаючи все сіллю і прянощами. Накрийте тарілкою меншого діаметру, а зверху поставте щось важке.

Тримайте в холодильнику 24 години. Потім перемішайте і почекайте ще добу. Після цього подавайте до столу.

Як засолити оселедець по-голландськи

Як засолити оселедець по-голландськи

За цим рецептом виходить готова закуска. Доповнити її може хіба що шматочок чорного хліба.

Інгредієнти

  • 2 оселедці;
  • 2 середні цибулини;
  • 1 невелика морква;
  • 1 лимон;
  • 3 столові ложки солі;
  • 6 столових ложок цукру;
  • 10 лаврових листків;
  • 10 горошин чорного перцю.

Приготування

Лимон помийте і наріжте кружальцями. Моркву очистіть і натріть на крупній тертці. Цибулю очистіть і наріжте кільцями.

В скляну банку шарами викладайте філе оселедця, цибуля, морква, лавровий лист, перець горошком і шматочки лимона. Пересипте все сіллю і цукром. Чергуйте шари, поки не закінчаться інгредієнти. Закрийте банку кришкою і поставте в холодильник на 48 годин.

При подачі можна полити оселедець олією.

Як засолити оселедець за 2 години

Як засолити оселедець за 2 години

Цей рецепт виручить, якщо гості вже на порозі, а пригощати їх нічим.

Інгредієнти

  • 1 оселедець;
  • 1 цибулина;
  • 500 мл води;
  • 2 столові ложки солі;
  • 1 чайна ложка цукру;
  • 2 лаврових листки;
  • пучок кропу;
  • столовий оцет і рослинне масло - на смак.

Приготування

Розберіть оселедець на філе. У гарячій воді розчиніть сіль і цукор. Остудіть. Покладіть рибу в скляний посуд і залийте розсолом. Додайте лавровий лист і рубаний кріп.

Через півтори години злийте розсіл, додайте порізану півкільцями цибулю і залийте оселедець оцтом і рослинним маслом. Ще через півгодини рибу можна подавати до столу.

Знаєте інші оригінальні способи засолювання оселедця? Діліться рецептами в коментарях.

Розміщено на UACMS

Знайшли помилку? Повідомте нас!
Оцініть cторінку:
Оцінoк немає
Ви користуєтесь броузером ||
WEB довідник - розділ сайту з cписком рецептів нашого сайту.
Сайт працює на UACMS
Сторінка онлайн довідника
Несвіч-Городище2-Посада
ІНФОРМАЦІЙНО-ОСВІТНІЙ САЙТ
К-сть відвідувачів по країнах
Відвідувачі сторінок рецептів:
» 1 - онлайн » 16 - сьогодні
» 10 - вчора » 106 - за тиждень
» 390 - в місяць » 3292 - в рік
» 3721 - всього
» рекорд: 25 (30.04.2021)
Україна Google:26.09-23:34 || Yandex:24.11-17:32 || Bing:26.11-21:57
⇧⇧