|| Онлайн-ігри || Онлайн калькулятори || Web-інструменти ||
Дата і час Випадковий блок новин
Наші координати
Світова статистика online

13 освіжаючих напоїв, які можна легко приготувати вдома

У виснажливу спеку за склянку прохолодного напою багато віддаси. Тому ми зібрали рецепти освіжаючих напоїв, які можна легко приготувати вдома.

1. Підбірка рецептів
2. Літні напої
3. Готуємо міцні домашні напої

Полуниця, лайм, огірок

Вам знадобляться:

  • 1 склянка нарізаної полуниці;
  • 1 склянка нарізаних огірків;
  • 2 нарізаних лайми;
  • 1/4 склянки листя м'яти;
  • холодна фільтрована вода;
  • лід

Приготування:

У глечику змішуємо лід, лайм, полуницю та огірки. Листя м'яти подрібнюємо і додаємо туди ж. Заливаємо все холодною фільтрованої водою. Трохи товчемо фрукти, щоб вони дали більше смаку. Даємо настоятися мінімум 1 годину.


Полуниця, лимон і базилік

Вам знадобляться:

  • 46 ягід полуниці, розрізаних навпіл;
  • 1/2 нарізаного лимона;
  • невелика жменька свіжого базиліку;
  • холодна фільтрована вода;
  • лід

Приготування:

Наповнюємо глечик льодом і фруктами. Листя базиліка дрібнимо і додаємо туди ж, щоби він віддав свій аромат. Заливаємо холодною фільтрованої водою. Даємо настоятися принаймні 1 годину. Якщо немає часу чекати, проштрикніть фрукти виделкою, щоб вони швидше дали сік.


Чорниця і апельсин

Вам знадобляться:

  • 2 нарізаних апельсини;
  • жменька чорниці;
  • холодна фільтрована вода;
  • лід

Приготування:

Змішуємо всі інгредієнти в глечику і ставимо в холодильник на 224 години, щоб дозволити воді настоятися. Можна розчавити чорницю, щоб вона дала більше соку.


Кавун і м'ята

Вам знадобляться:

  • 500 г кавуна, нарізаного шматочками;
  • листя м'яти;
  • холодна фільтрована вода;
  • лід

Приготування:

Змішуємо кавун, м'яту і лід в глечику, а потім заливаємо водою. Залишаємо в холодильнику на 28 годин. Для отримання більш яскравого смаку кількість кавуна і м'яти можна збільшити.


Апельсин і огірок

Вам знадобляться:

  • 2 великих апельсини;
  • 1 лимон;
  • 1/2 великого огірка;
  • 1 жменя свіжої м'яти;
  • холодна фільтрована вода;
  • лід

Приготування:

Апельсини, лимон і огірок нарізаємо, кладемо в глечик, заливаємо водою. Трохи товчемо фрукти, щоб вони дали більше смаку. М'яту дрібнимо, додаємо в глечик.


Апельсин і коріандр

Вам знадобляться:

  • коріандр/м'ята/базилік;
  • 2 нарізаних апельсини;
  • холодна фільтрована вода;
  • лід

Приготування:

У глечику змішуємо лід і нарізані апельсини. Листя коріандру подрібнюємо і додаємо в глечик. Заливаємо холодною фільтрованою водою. Трохи товчемо фрукти, щоб вони дали більше смаку. Даємо настоятися мінімум 1 годину.


Грейпфрут і розмарин

Вам знадобляться:

  • 1/2 нарізаного грейпфрута;
  • кілька гілочок розмарину;
  • холодна фільтрована вода;
  • лід

Приготування:

У глечику змішуємо лід і нарізаний грейпфрут. Додаємо розмарин. Заливаємо холодною фільтрованою водою. Залишаємо в холодильнику на ніч.


Малина, пелюстки троянди і ваніль

Вам знадобляться:

  • 200 г малини;
  • паличка ванілі;
  • пелюстки троянди;
  • холодна фільтрована вода;
  • лід

Приготування:

У глечику змішуємо всі інгредієнти і заливаємо холодною фільтрованою водою. Залишаємо в холодильнику на ніч.


Чорниця і лаванда

Вам знадобляться:

  • 250 г чорниці;
  • квіти лаванди;
  • холодна фільтрована вода;
  • лід

Приготування:

У глечику змішуємо ягоди і квіти лаванди, заливаємо все водою. При бажанні ягоди можна трохи розтовкти. Ставимо в холодильник мінімум на 30 хвилин. При подачі додаємо лід.


Ківі та огірок

Вам знадобляться:

  • 6 очищених ківі;
  • 1 очищений великий огірок;
  • цукор за смаком;
  • холодна фільтрована вода;
  • лід

Приготування:

За допомогою блендера перемішуємо до однорідної маси ківі, огірок, цукор і 2 склянки води. Переливаємо в глечик і вливаємо ще 4 склянки води. Додаємо лід. При подачі прикрашаємо шматочками ківі.


Диня, лайм і малина

Вам знадобляться:

  • 1 невелика зріла диня;
  • 1/2 склянки цукру;
  • 5 лаймів;
  • 1 стакан малини;
  • холодна фільтрована вода;
  • лід

Приготування:

Розрізаємо диню навпіл, видаляємо насіння ложкою, очищаємо м'якоть від шкірки і нарізаємо шматочками. Дрібнимо диню в блендері. Використовуючи сито, віджимаємо сік.

Переливаємо сік дині в глечик і додаємо 4 склянки води.

Вичавлюємо сік з лайма і розмішуємо в ньому цукор до повного розчинення. Переливаємо сік лайма в глечик, додаємо туди ягоди малини і лід.


Кавун і кокос

Вам знадобляться:

  • 1/2 кг очищеної від кісточок м'якоті кавуна;
  • 4 склянки кокосової води;
  • 2 столові ложки свіжовичавленого соку лайма;
  • холодна фільтрована вода;
  • лід

Приготування:

Подрібнюємо кавун в блендері. Через сито віджимаємо кавуновий сік. Переливаємо його в глечик. Додаємо кокосову воду і сік лайма. Ставимо в холодильник мінімум на 1 годину. Подаємо з льодом.


Манго і лайм

Вам знадобляться:

  • 2 склянки нарізаного шматочками манго;
  • 2 столові ложки свіжовичавленого соку лайма;
  • 4 столові ложки цукру;
  • холодна фільтрована вода;
  • лід

Приготування:

Усі інгредієнти, за винятком льоду, перемішуємо за допомогою блендера. Додаємо лід.


До змісту

Поспішаємо врятувати вас від спеки і пропонуємо чудові освіжаючі і тонізуючі літні напої, рецепти яких зовсім нескладні, різноманітні і, сподіваємося, сподобаються всій родині.
Крім різноманітних лимонадів та екзотичних коктейлів спробуйте також оздоровлюючі народні літні напої, рецепти яких містять корисні трави і квіти.

Літні напої: рецепт безалкогольного коктейлю Піна колада

Екзотичний безалкогольний ананасово-молочний коктейль. Якщо ти заміниш коров'яче молоко на кокосове, вийде безалкогольний рецепт карибського напою.

Інгредієнти:

  • 200 мл молока (або вершків),
  • 300 мл ананасового соку,
  • шматочки ананаса для прикраси,
  • 30 г збитих вершків,
  • 2 ст. ложки цукру,
  • 1 стакан льоду.

Приготування:

  1. Всі інгредієнти холодної температури збий у блендері до однорідності.
  2. Налий коктейль у склянки, прикрась збитими вершками і шматочками ананаса.

Літні напої: рецепт кавового коктейлю з морозивом

Чудовий холодний кавово-молочний коктейль із льодом не залишить байдужими кавоманів. Кількість кави ти можеш змінити на свій смак.

Інгредієнти:

  • 100 г пломбіру,
  • 100 мл молока,
  • 30 г збитих вершків,
  • 1 ч. ложка розчинної кави,
  • кубики льоду.

Приготування:

  1. Змішай морозиво, молоко, каву і лід у блендері до отримання однорідної маси.
  2. Налий коктейль у склянки, прикрась збитими вершками.

Літні напої: рецепт вітамінного коктейлю Сассі

Цей легкий вітамінний настій з огірка, лимона, імбиру і м'яти не тільки чудово рятує в літню спеку, але і є прекрасним засобом для схуднення.

Інгредієнти:

  • 1 огірок,
  • 0,5 лимона,
  • 8 листочків м'яти,
  • 1 ч. ложка імбиру,
  • 0,5 л мінеральної води без газу,
  • кубики льоду.

Приготування:

  1. З лимона вичави сік. Огірок очисти від шкірки і дрібно поріж.
  2. Збий блендером огірок і листя м'яти з невеликою кількістю води до однорідної маси.
  3. Залий отриману масу водою, додай лимонний сік, тертий імбир і постав у холодильник на 1 годину.
  4. Налий коктейль у склянки, додай лід і прикрась листочками м'яти.

Літні напої: рецепт полуничного лимонаду

У тебе вийде приємний освіжаючий напій з полуницею і м'ятою.

Інгредієнти:

  • 5 лимонів,
  • 300 г полуниці,
  • листочки м'яти,
  • 150 г цукру,
  • кубики льоду,
  • 1,5 л води.

Приготування:

  1. Звари цукровий сироп в 0,5 л води.
  2. З лимонів зніми цедру і подрібни. Відіжми лимонний сік.
  3. У воду налий цукровий сироп, додай лимонний сік і цедру.
  4. Кілька ягід полуниці залиш для прикраси, іншу подрібни і додай у лимонад.
  5. Проціди напій і постав у холодильник на 2 години.
  6. Налий полуничний лимонад у склянки, додай лід, прикрась ягодами і листочками м'яти.

Літні напої: рецепт сиропу з бузини

Це не просто лимонад, але й надзвичайно корисний напій! Виходить солодкий насичений сироп, який при подачі можна розводити за смаком мінеральною водою.

Інгредієнти:

  • 15 суцвіть бузини,
  • 500 г цукру,
  • 1 лимон,
  • лимонна кислота на кінчик ножа,
  • 1,5 л води.

Приготування:

  1. Залий цукор окропом, перемішай до розчинення і остуди.
  2. Лимон поріж часточками.
  3. Помісти в емальований посуд квіти бузини, лимон і лимонну кислоту. Накрий кришкою і залиш у прохолодному місці на добу, періодично помішуючи вміст. Напій почне бродити.
  4. Проціди лимонад і перелий у стерилізовані банки.
  5. У склянки з холодною мінеральною водою додай за смаком готовий сироп, кубики льоду і прикрась лимонними часточками.

Смачного!


До змісту

Готуємо міцні домашні напої

Хочете скуштувати домашній спотикач? Беріть по 10 г. кориці, гвоздики і шафрану, 20 г. мускатного горіха, 40 г. ванілі, 4 склянки цукру і літр горілки. Спочатку треба настояти спеції на горілці протягом двох тижнів, щодня збовтуючи. Потім настоянку процідити і зварити з цукром. Після цього профільтрувати через тканину чи вату — напій готовий.

У будь-яку пору року можна приготувати кминний лікер. У пляшку насипати 2 столові ложки кмину, залити його 300 г. спирту, добре закупорити і поставити у темне місце на 12 діб. Потім рідину процідити і змішати з цукровим сиропом, звареним із 750 г. води і 300 г. цукру. Розлитий у пляшки лікер можна відразу подавати до столу. Якщо напій не буде достатньо міцним, до нього можна додати ще трохи спирту.

Ще маєте багато слив-угорок? У бутель із широкою шийкою насипте їх під верх. Залийте міцною горілкою, закупорте і поставте у темне місце на 4-6 тижнів. Потім злийте горілку, а в бутель насипте цукру, скільки поміститься. (Можна залити холодним цукровим сиропом, приготовленим за пропорцією 400 г. цукру на 1,5 л води). Цукор вбирає зі слив увесь спирт. Через два тижні сироп зливають у пляшки, закупорюють і зберігають протягом півроку. Після цього слив’янку можна пити.

Саме час, щоб приготувати тернівку. Достиглий терен — дикорослу сливу — насипати у бутель і пересипати цукром. Шийку бутля зав’язати марлею і поставити його на 6 тижнів у тепле місце, бажано на сонце. Коли терен перебродить, у нього влити горілку (0,5 л на 10 кг) і дати постояти 3-4 місяці. Після цього настойку злити, добре процідити, розвести горілкою, вилити у каструлю, дати раз закипіти, охолодити, розлити у пляшки, закупорити, осмолити. Зберігати у сухому льоху, присипавши кожну пляшку сухим піском.

Із пізньої малини можна ще встигнути зробити малиновий квас. Пропорції — на 30-літрову ємкість, але ви можете їх переполовинити чи розділити на три, взявши менший посуд. Отже, у велике барило слід покласти 800 г. житнього солоду, 2 кг малини, 400 г. житніх сухарів, кілограм цукру, склянку розведених дріжджів (100 г. сухих), залити 27 л перевареної холодної води і поставити у холодне місце на тиждень. Коли маса перебродить, винести у холодне місце на 2 дні. Потім рідину обережно, не збовтуючи, злити. У гущу, що залишилася, налити 3-4 л перевареної охолодженої води, розмішати, процідити, злити обидві рідини у казан або велику каструлю і варити на слабкому вогні 15 хвилин, весь час збираючи піну. Потім рідину процідити через сито, охолодити, розлити у скляні пляшки, закупорити, обв’язати шпагатом, осмолити і зберігати у прохолодному місці.

Можна зробити домашнє вино з шипшини. Беремо кілограм стиглих, не підморожених ягід і старанно промиваємо у проточній воді. На кожному плоді обрізаємо кінчики, ретельно вичищаємо кісточки. Очищену шипшину висипаємо у 5-літрову банку і заливаємо охолодженим цукровим сиропом, приготованим із кілограма цукру і 3 літрів води. Накриваємо банку нецупкою натуральною тканиною і ставимо у тепле місце на 3 місяці. Періодично банку струшуємо. Потім проціджуємо рідину крізь фільтрувальний папір, виливаємо у пляшки, закупорюємо і ставимо у холодне місце, бажано у ящик з піском. Чим довше вино стоятиме, тим смачнішим і міцнішим буде.

Напевно, за сотні років до появи поблизу Києва резиденції любителя золотих батонів з’явився рецепт приготування напою мед межигірський. Треба взяти 6 л води, 1,5 кг меду, яєчний жовток, усе ретельно перемішати і варити на малому вогні десь протягом години. Хвилин через 30 додати шматочками по 0,5 г імбиру, мускатного горіха, кориці і 2 г гвоздики. Ознаки потрібної кондиції: має уваритися четверта частина рідини і наверх спливуть покладені спеції; мед стане прозорим. Тоді його знімаємо з вогню й охолоджуємо. Після цього мед процідити у барило, додати столову ложку свіжих пивних дріжджів, накрити товстою натуральною тканиною (лляною, наприклад) і поставити у тепле місце для бродіння. Коли мед перебродить, барило міцно забити, винести в холодне місце і тримати там 7 місяців. Потім розлити у пляшки, закоркувати і зберігати у холодному місці.

Щоб зготувати квас броварський, треба змішати 12 л кип’ятку з 1,5 л пива, додати 600 г. цукру, 200 г. родзинок, сік одного лимона і цедру з половини, накрити товстою тканиною і залишити на 3-4 години. В охолоджену рідину покласти 25 г. дріжджів і поставити у тепле місце. Коли квас забродить і зверху вкриється піною, процідити його крізь марлю чи густе сито, розлити у пляшки, опустити у кожну по 2-3 родзинки, закупорити і зав’язати шпагатом. Коли в пляшках з’явиться піна, винести їх у холодне місце. Через добу квас можна пити.

Пиво запорозьке готують із 100 г. хмелю, добре розтертого з борошном, і 3 склянками цукру, які заливають 9-10 літрами окропу. Дають настоятися 2-3 години, проціджують. Ще теплим виливають у барило, додають 2 склянки темної патоки і 50 г. дріжджів, розведених у теплому настої. Коли пиво перебродить, слід розлити у пляшки, закупорити і зберігати у холодному місці.

До змісту

Розміщено на UACMS

Знайшли помилку? Повідомте нас!
Оцініть cторінку:
Оцінoк немає
Ви користуєтесь броузером ||
WEB довідник - розділ сайту з cписком рецептів нашого сайту.
Сайт працює на UACMS
Сторінка онлайн довідника
Несвіч-Городище2-Посада
ІНФОРМАЦІЙНО-ОСВІТНІЙ САЙТ
К-сть відвідувачів по країнах
Відвідувачі сторінок рецептів:
» 1 - онлайн » 11 - сьогодні
» 10 - вчора » 101 - за тиждень
» 385 - в місяць » 3287 - в рік
» 3716 - всього
» рекорд: 25 (30.04.2021)
Україна Google:24.10-17:29 || Yandex:24.11-17:28 || Bing:24.11-06:21
⇧⇧