|| Онлайн-ігри || Онлайн калькулятори || Web-інструменти ||
Дата і час Випадковий блок новин
Наші координати
Світова статистика online

ЗМІСТ:

Часто в житті бувають такі непередбачені ситуації, коли необхідно зготувати смачне частування і зробити це дуже швидко. Головне в цій справі - хороша фантазія і відмінна кмітливість.
Крім цього, потрібно завжди на цей випадок мати парочку креативних рецептів закусок і других страв на швидку руку. Тоді можна швидко зробити апетитне і красиве частування.
Пропонуємо вам вивчити цікаві рецепти других страв на швидку руку.

Гуляш з яловичини з овочами

Чудові ідеї других страв на швидку руку

Інградієнти Кількість
м'якоть яловичини - близько кілограма
соєвий соус - 50 грам
кунжутна олія - 50-100 грам
соус з устриць - 10-15 грам
крохмаль з кукурудзи - 10-15 грам
часник - пару зубчиків
натертий імбир - 1 чайна ложка
солодкий перець - 1 шт.
брокколі (свіжа або заморожена) - 400 грам
стручкова квасоля - 200 грам
гострий перець чилі - 1 шт.
Час приготування: 50 хвилин Калорійність на 100 грам: 148 Ккал

Гуляш з яловичини - це ситна і дуже смачна страва. Його можна використовувати для сімейних свят.

Приготування:

  1. Для початку нарізається м'ясо у вигляді невеликих кубиків або соломки;
  2. Готуємо маринадну основу для м'яса. У глибоку чашку потрібно налити трохи соєвого соусу, потім покласти туди ж пару ложок олії з кунжуту, трохи соусу з устриць, засипаємо крохмаль з кукурудзи і цукровий пісок. Все ретельно збиваємо вінчиком і кладемо в отриманий маринад шматочки м'яса;
  3. На невеликий вогонь необхідно поставити сковороду, наливаємо невелику кількість кунжутного масла і нагріваємо. Потім засипаємо подрібнений часник і обсмажуємо, додаємо імбир і гострий перець чилі. Всі компоненти добре перемішуються і обсмажуються 40 секунд. Після цього засипаються дрібно нарізані солодкий перець і брокколі. Все це потрібно смажити близько 7-8 хвилин;
  4. Нарізаємо стручки квасолі і додаємо до овочевий маси. Обсмажуємо приблизно 4 хвилини. Після цього всю овочеву масу потрібно висипати в чашку, а в сковороду кладеться промариноване м'ясо, яке обсмажується на великому вогні приблизно 7 хвилин. Після цього наливаємо трохи водички, закриваємо кришкою сковорідку, зменшуємо вогонь і трохи протушцємо до моменту, поки вода не випарується. Тепер додаємо до м'яса овочі і все прожарюємо на невеликому вогні ще 6-8 хвилин. Спробуйте м'ясо, якщо відчуєте, що воно ще жорсткувате, збільште час;
  5. Після приготування частування можна подавати на стіл.

Куряча печінка на сковороді

Підбираючи другі страви на швидку руку, зверніть увагу на цей рецепт. Смажена куряча печінка відмінно підходить для обіду і дуже просто готується. А спеції, що входять до складу страви, зроблять її апетитною і ароматною.

Продукти для блюда:

  • 400 грам курячої печінки;
  • Щіпка паприки;
  • Пів чайної ложки гострого перцю;
  • Щіпка меленого часнику;
  • Щіпка білого перцю;
  • Щіпка чорного перцю;
  • Щіпка сушеної меленої цибулі;
  • Щіпка чебрецю;
  • Щіпка орегано;
  • Щіпка солі;
  • Вершкове масло — 100 грам;
  • Оливкова олія;
  • Один лимон.

Приготування:

  1. Куряча печінка добре промивається і очищується від плівок. Після цього її потрібно викласти на паперову серветку для просихання;
  2. Розрізаємр печінку на невеликі шматочки;
  3. Змішуємо всі спеції в чашці, туди ж потрібно додати сіль. При бажанні можна додати інші спеції на ваш смак;
  4. Шматочки печінки обвалюємо в спеціях і прожарюємо на вершковому маслі. Смажити слід на слабкому вогні;
  5. Після повного обсмаження печінка викладається на тарілку;
  6. Вичавлюємо з лимона сік і змішуємо з оливковою олією, поливаємо цією сумішшю печінку.

Подавати можна відразу після приготування, попередньо прикрасивши листом салату, кропом і петрушкою.

Куряча печінка - це продукт, який легко поєднується з іншими інгредієнтами. Про те, як смачно і швидко приготувати печінку з яблуками, дивіться у відео-сюжеті нижче:

Паста зі свининою під вершковим соусом

Ця друга страва на швидку руку дуже смачна і ситна, адже готується зі спагетті і свинини. Вона має пікантний смак і її, мабуть, будуть, їсти навіть ті, хто не любить свинину. Це блюдо відмінно підходить і для гостей, і для рідних.

Компоненти пасти:

  • Середня пачка спагетті з твердих сортів;
  • 200 грам бекону;
  • 200 грам мякоті свинини;
  • 2 середні цибулини;
  • Стакан муки;
  • Пів стакана вершків або сметани;
  • Спеції.

Приготування:

  1. В першу чергу на газ потрібно поставити каструлю з водою і довести її до кипіння. Потім в неї потрібно засипати спагетті і відварити до повної готовності;
  2. Потім зварені спагетті перекладаємо в друшляк, зливаємо воду і ретельно промиваємо холодною водою;
  3. Далі готуємо соус. На невеликому вогні обсмажуються шматочки бекону і дрібно нарізане м'ясо. Після того, як з'явиться жир від м'яса, засипаємо туди борошно і дрібно нарізану цибулю. Як тільки цибуля з борошном підрум'яняться, потрібно залити вершки, додати спеції і протушкувати до готовності;
  4. Коли соус стане густіти і забулькає, потрібно покласти спагетті. Все добре перемішуємо.
  5. Паста зі свининою

Паста зі свининою під вершковим соусом — відмінне частування — готово!

Пропонуємо рецепт ще однієї страви на швидку руку в відеозапису - паста «Карбонара». Теж швидко, але головне - неймовірно смачно!

Тушкована індичка з чорносливом

М'ясо з чорносливом має незвичайний смак. Воно відмінно підходить для святкових вечорів, сімейних вечер.

Інгредієнти для цієї страви:

  • М'якоть індички - близько кілограма;
  • Пара штук ріпчастої цибулі;
  • Один кабачок;
  • Одна морковка;
  • Один болгарський зелений перець;
  • 10 штук чорносливу;
  • Спеції та сіль за смаком.

Процес приготування тушкованого м'яса індички з чорносливом:

  1. Всі овочі потрібно нарізати в довільному вигляді. Морквину можна дрібно потерти на тертці, в такому вигляді вона швидше приготується;
  2. Чорнослив нарізається в довільному порядку, не дуже дрібно. Якщо він занадто пересушений, то його потрібно запарити гарячою водою. М'який чорнослив запарювати не потрібно;
  3. М'якоть індички нарізається на середні шматки і обсмажують на олії;
  4. Засипаємо до індички нарізані овочі і тушкуємо під закритою кришкою;
  5. Овочі потрібно добре протушкувати;
  6. Потім шматочки м'яса і овочі солятся і посипаються перцем, додаються шматочки чорносливу. Все це тушиться ще 5-7 хвилин.

Частування готове, можна подавати на стіл.

Відбивне м'ясо в клярі

Особливість цієї страви в тому, що для неї можна використовувати будь-які види м'яса. Підходить для сімейних обідів і для повсякденної їжі. Дуже швидко і просто!

Інгредієнти потрібні такі:

  • Півкілограма мяса;
  • 5 яєць;
  • Одна цибулина;
  • Пів стакана муки;
  • 1 лимон;
  • Дрібка солі;
  • Спеції.

Приготування:

  1. Шматки м'яса потрібно гарненько відбити. Потім їх слід посолити, натерти спеціями і повністю облити соком лимона. Прибрати на деякий час, щоб вони промаринувалося;
  2. Далі - приготування клярі. Гарненько збиваємо яйця і змішуємо з дрібно нарізаною цибулею. Додаємо борошно. Кляр повинен вийти густим і за зовнішнім виглядом нагадувати рідке тісто;
  3. М'ясо повністю обмочуєм в клярі (Кляр - це рідке тісто) і викладаємо на розігріту сковороду. Обсмажувати потрібно на рослинній олії з обох сторін;
  4. Готову страву прикрашається гілочками кропу або петрушки.
  5. Ніжні відбивні в клярі

Макаронна запіканка з фаршем

Якщо раптом до вас вирішили прийти гості, то макаронна запіканка з фаршем в духовці - дуже вдалв друга страва на швидку руку для цього випадку. Її готувати дуже швидко. До речі, і не потрібні дорогі продукти, їх можна знайти в будь-якому магазині.

Сскладові до страви:

  • Пачка макаронів — 400 грам;
  • Фарш з двох видів м'яса (свинини і яловичини) — 300 грам;
  • Одна цибулина;
  • Твердий сир — 100-150 грам;
  • Дрібка солі;
  • ½ ч. ложки чорного перцю;
  • ½ ч. ложки червоного меленого перцю чилі.

Приготування:

  1. Підготовка фаршу. Змішуємо свинину і яловичину в рівній кількості. Перчимо, солимо, перемішуємо і злегка обсмажуємо;
  2. У вогнетривкий посуд потрібно покласти макарони;
  3. Зверху макарони посипати дрібно нарізаною цибулею;
  4. Далі укладається шар фаршу;
  5. Все поливається водою (приблизно від півлітри до літри), засипається тертим сиром і ставиться в духовку на одну годину;
  6. Апетитну запіканку можна подавати в звичайному вигляді з часточками помідорів або на листочку салату, прикрасивши кропом або петрушкою.
  7. Подача на тарілці з помідорами

Наступний відео-сюжет теж присвячений запіканці під чудовою назвою «Картопляний гратен». Здивуйте всіх своєю кулінарною фантазією!

Запечений минтай в духовці

Минтай - корисна і поживна риба. Запечений минтай підходить для вечер і обідів в сімейному колі.

Продукти:

  • Минтай середній;
  • Одна морковка;
  • Одна цибулина;
  • Вершкове масло — 70 грам;
  • 70 грам сметани;
  • 100 грам кипятку;
  • 100 грам твердого сыра;
  • Щіпка солі;
  • Спеції за смаком.

Процес приготування:

  1. Горщик для запікання або невелику каструлю гарненько змащуємо вершковим маслом. Цибулю потрібно нарізати у вигляді півкілець і акуратно покласти на низ горщика;
  2. Морква натирається на крупній тертці або ріжеться кружечками і викладається зверху цибулі;
  3. Минтай потрібно ретельно промити і нарізати на середні шматки, які слід гарненько просолити і поперчити. Далі вони викладаються зверху овочів в горщик;
  4. Кладемо зверху сметану і заливаємо гарячою водою. Горщик накривається фольгою і ставиться в духовку. Випікати блюдо потрібно при температурі 200 градусів. Через 30 хвилин витягуємо горщик, відкриваємо фольгу і посипаємо зверху натертим сиром. Після цього знову ставимо його в духовку, і залишаємо на півгодини для запікання без фольги;
  5. Частування на швидку руку готове. Зверху можна посипати зеленню і в такому вигляді подавати до столу.
  6. Минтай в горщику

Немає минтая? Не біда! Нижче дивіться відео-рецепт приготування другої страви на швидку руку з риби Дорадо:

Печеня з баранини в мультиварці

Ця страва готується дуже легко і просто. Просто потрібно нарізати всі потрібні продукти і покласти в мультиварку.

Інградієнти:

  • Півкілограма баранини;
  • 700 грам картоплі;
  • Одна цибулина;
  • Одна морквина;
  • Два помідори;
  • Спеції.

Приготування:

  1. Мультиварка змащується маслом і на її дно викладаються шматочки баранини. М'ясо просолюємо і перчимо. Зверху викладаємо цибулю, нарізану півкільцями;
  2. Нарізаємо кубиками помідори і кільцями моркву. Викладаємо всі овочі шарами зверху м'яса. Всі верстви просолюються;
  3. Картоплю потрібно нарізати у вигляді кубиків або соломки. Її можна посипати будь-якими приправами і посолити. Потім шматочки картоплі викладаються в мультиварку зверху овочів. Агрегат включити в режимі «Плов» і блюдо томити близько години;
  4. Дуже важливо, щоб м'ясо і картопля дійшли до повної готовності, тому краще навіть блюдо трохи перетримати.
  5. Печеня

Ось і готова чудова друга страва з баранини, зготована на швидку руку. Не втрачайте часу і швидше приступайте до трапези. Пам'ятайте, що баранину потрібно їсти гарячою.

Запіканка зі свининою

Це частування допоможе урізноманітнити повсякденне меню і порадує всю родину.

Продукти для приготування:

  • Півкілограма свинини;
  • 1 кілограм картоплі
  • Одна цибулина;
  • 100 грам соняшникової олії;
  • Сметана — 100 грам;
  • Спеції, сіль.

Приготування:

  1. М'ясо потрібно нарізати на середні шматочки;
  2. На невеликий вогонь ставиться сковорідка. Потім наливаємо в неї соняшникова олія і нагріваємо. Закладаємо туди м'ясо, солимо, перчимо і обсмажуємо;
  3. Сік, що виділився з м'яса в процесі смаження, треба злити і змішати зі сметаною;
  4. М'ясо необхідно викласти на дно форми для запікання, на нього викладається нарізана дрібно цибуля, потім зверху викладається картопля;
  5. Все потрібно поперчити, посолити і залити сметанним соусом. Після цього блюдо відправляється в розігріту духовку для запікання;
  6. Як тільки верхній шар стане рум'яним, запіканку можна виймати з духовки.
  7. Подаєм мясну запіканку, приготовлену на швидку руку, на стіл.
  8. Подача блюда гостям

А як на рахунок швидких овочевих котлеток? Ось відео-рецепт незвичного приготування цієї страви:

Запечена куряча грудка

Це частування полюблять всі рідні і друзі, адже грудка виходить дуже смачною і ніжною.

Продукти для приготування:

  • 2 курині грудки по 400 грам;
  • 2 курячих яйця;
  • 100 грам сухарів для панірування;
  • 100 грам горіхів;
  • Сіль — щіпка;
  • Щіпка перця;
  • Рослинна олія — 100 грам.

Процес приготування:

  1. Грудки потрібно добре промити, посолити і поперчити;
  2. Змішати панірувальні сухарі з подрібненими горіхами. Яйця збити в мисці. Шматочки курячої грудки потрібно спочатку занурити в яйця, потім обваляти в паніровці;
  3. Ємність для запікання необхідно повністю змастити олією, а дно застелити пергаментним папером. Потім на неї викласти філе курки;
  4. Зверху кладеться фольга і форму в такому вигляді потрібно поставити в духовку для запікання на 20 хвилин;
  5. Запечену філейку можна їсти з овочевим гарніром і з різними соусами.

Страви на швидку руку відмінно підійдуть для будь-якого святкового вечора або вечері в колі сім'ї. Існує величезна різноманітність страв, які можна зробити за лічений час, і найголовніше - смачно.

Сподіваємося, що рецепти других страв в цій статті вам будуть до душі! Бажаємо вам натхнення на кулінарному терені!

Знаєте інші оригінальні другі блюда? Діліться рецептами в коментарях.

Розміщено на UACMS

Знайшли помилку? Повідомте нас!
Оцініть cторінку:
Оцінoк немає
Ви користуєтесь броузером ||
WEB довідник - розділ сайту з cписком рецептів нашого сайту.
Сайт працює на UACMS
Сторінка онлайн довідника
Несвіч-Городище2-Посада
ІНФОРМАЦІЙНО-ОСВІТНІЙ САЙТ
К-сть відвідувачів по країнах
Відвідувачі сторінок рецептів:
» 1 - онлайн » 18 - сьогодні
» 10 - вчора » 108 - за тиждень
» 392 - в місяць » 3294 - в рік
» 3723 - всього
» рекорд: 25 (30.04.2021)
Україна Google:14.11-21:17 || Yandex:24.11-17:28 || Bing:24.10-00:50
⇧⇧